Waar zijn we actief?

De oprichters van Side by Side India hadden tijdens hun rootsreis in Eluru - Andra Pradesh contacten met Zuster Dionysia. Deze zuster van de Sisters of Charity (beter bekend als 'Mother Theresa Sisters') was vroeger actief in het weeshuis in Calcutta, waar één van de oprichters als baby verbleef. Eluru is een kleinere stad waar nog niet zo veel hulpverleningsprojecten opgestart zijn. Het lag dan ook voor de hand dat het eerste initiatief van Side by Side India daar zou starten, met de hulp van Zuster Dionysia.

The Bhimadole Development Society

Sinds 2014 is onze partnerorganisatie The Vincentian Fathers. Deze kloosterorde beheert verschillende onderwijsinstellingen in de regio van Eluru. Zij richtten er de The Bhimadole Development Society op, een door de Indische overheid erkende ontwikkelingsorganisatie die reeds verschillende sociale projecten in de regio uitwerkte. Hierdoor hebben zo goede contacten met dorpsbewoners en sleutelfiguren.

In de regio Eluru zijn we actief in 4 dorpen: Burayagudem, Kothuru, Tallagudem en Kothamupparu.

 

Iswar Sankalpa

  

Tijdens één van zijn bezoeken aan India kwam de voorzitter in contact met Iswar Sankalpa, een non-profitorganisatie die in 2007 van start ging met als doel de 'vergeten' en 'onaanraakbare' bevolkingsgroep te bereiken in de straten van Kolkata. Deze organisatie biedt op een humane manier een helpende hand aan mensen met psychosociale handicaps door hen in de reguliere samenleving te reïntegreren. Tijdens hun opvang worden de daklozen opgeleid zodat ze terug een economische activiteit kunnen beoefenen. Tegelijk worden de dorpsgemeenschappen mee genodigd gebruik te maken van de opleidingsfaciliteiten, wat de ganse gemeenschap op een duurzame manier ten goede komt.

In India werkt Side by Side India vzw dus samen met lokale mensen en organisaties. Zij staan in voor de uitwerking en opvolging van de projecten en krijgen een correcte vergoeding voor het verrichte werk.

Noordwerking in België

We willen in België een trouwe groep sympathisanten en sponsors bijeenkrijgen om de leefsituatie van de arme bevolking in de dorpen van India te verbeteren om zo onze droom te realiseren door een verbeterde situatie van de armsten en vooral van meisjes en vrouwen in India te bewerkstelligen via een groeiende samenwerking tussen India en België. Hierbij is iedere vorm van solidariteit met de gekozen projecten welkom.